Over Nienke

Ik ben geboren en getogen in het mooie Deventer en heb hier, op een paar jaar na, ook altijd met veel plezier gewoond.
In 2021 ben ik met mijn man en onze twee jongens van Deventer naar Schalkhaar verhuisd.
Een heerlijke plek om te wonen én nog steeds heel dicht bij het altijd gezellige Deventer.


Ik maak regelmatig een wandeling door het bos waar ik helemaal tot rust kom. Daarnaast kan ik volledig opgaan in een mooi boek en hou ik ervan om met onze jongens aan tafel spelletjes te spelen. Ik ben een groot muziekliefhebber en ga graag naar concerten of het theater.

Na mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming ben ik onder andere jarenlang werkzaam geweest in het theater en in het kunstonderwijs. Mijn creativiteit kwam daar, naast mijn organisatietalent, goed van pas. Ik heb mooie producties en projecten mogen opzetten, begeleiden en uitvoeren voor uiteenlopende doelgroepen, van kleuters tot ouderen.
In verbinding gaan met de makers én met het publiek, dat heeft me altijd veel voldoening gebracht.

En toch begon het op een gegeven moment te kriebelen. Ik was klaar voor een andere stap. Ik wilde iets doen met de woorden die ik in me heb.
Maar dan voor een ander…

Schrijven voor mezelf is mooi maar schrijven voor een ander is nog mooier!
En wanneer ik voor een ander woorden mag geven aan emoties, emoties waar ze zelf de juiste woorden niet voor kunnen vinden of aan kunnen geven, is dat ongelooflijk waardevol en dankbaar om te kunnen doen.

In verbinding gaan met anderen, om zo ook te kunnen horen wat er niet gezegd wordt en om vorm te kunnen geven aan wat er wel gezegd wordt. Mijn creatieve radars gaan al snel aan om beelden te maken voor de inhoud van een ceremonie.
Ik hou ervan om mee te denken, suggesties te doen waar zelf wellicht niet aan gedacht wordt en om het geheel passend te maken.
Rust brengen zodat er ruimte komt om de herinneringen te laten stromen, met zachtheid en aandacht aanwezig zijn, dat is wat ik doe. Diezelfde rust zal er zijn tijdens de afscheidsdienst, waardoor er alle ruimte is om echt in het moment aanwezig te zijn om goed afscheid te nemen van je overleden dierbare.

Want dat is waardevol, goed afscheid nemen voor een liefdevolle herinnering…

Ik heb de opleiding tot Ritueelbegeleider gevolgd bij GaandeweG Uitvaarteducatie in Twello en heb daar dit prachtige vak mogen leren. Ik voelde me helemaal op mijn plek en wist direct dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Dit is wat ik moet doen, dit is wat bij me past en dat vonden de docenten ook.
Onderstaande woorden kreeg ik van hen mee bij het uitreiken van mijn diploma.

“Jij laat de liefde dansen met woorden uit het hart.
Daarmee raak je de kern van licht en leven.
Jouw zachtheid en aandacht zijn helend voor mensen met verdriet.
Jouw rust is een bedding waarin herinneringen kunnen stromen.
Jouw poëzie is voedsel voor de ziel en geeft ruimte aan wat onzegbaar is.”

Margreet Beerda & Esther Teunissen